Skip to content

Tekstschrijver

Ben je op zoek naar een creatieve en ervaren tekstschrijver, dan ben je bij mij aan het goede adres! Of je nu iemand nodig hebt om een interview voor je te doen, of om een informatieve tekst te schrijven. Ik lever je gegarandeerd een stuk dat jouw lezers aanspreekt. Ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Bel of mail me. Er zijn weinig onderwerpen die me niet liggen.

Hoe ik dat doe?

Ik verdiep me vooraf zorgvuldig in elk onderwerp, zodat ik een duidelijk en enthousiast verhaal kan schrijven. Ik ben nieuwsgierig, luister goed en kan zo achterhalen waar het echte verhaal zit. Uiteraard met altijd de gewenste invalshoek in mijn achterhoofd.

Mijn ervaring

Ik schrijf al meer dan 20 jaar interviews en informatieve stukken voor diverse tijdschriften. Mijn geluk is dat ik door de jaren heen een enorm scala aan onderwerpen de revue hebben mogen laten passeren. Van interviews met muziek- en filmsterren tot informatieve stukken over duurzaamheid. Van levendige gesprekken over het interieur van de meest uiteenlopende woningen tot pakkende human interest verhalen. En van toeristische producties tot shopping-pagina’s.

Ik geniet van elk gesprek dat ik voer, van elke letter die ik schrijf, van elk onderwerp waarin ik me verdiep. Ik vind het leuk op die manier mensen beter te leren kennen en onderwerpen te doorgronden. Het resultaat ervan is een enthousiaste tekst, klaar om te worden gepubliceerd. 

Must haves in een tekst

Voor mij is het belangrijk dat de mensen die ik interview zichzelf herkennen in de tekst die ik schrijf. Ik wil dat zij zichzelf horen praten, zonder dat de tekst is geschreven in spreektaal. Uiteindelijk moet het interview worden gepubliceerd, dus moet het van goede kwaliteit zijn en de lezers nieuwsgierig maken en prikkelen. Alsof elk artikel opnieuw een page-turner is.

Ben je benieuwd naar mijn werk?

Er was eens…

… een meisje dat niets liever deed dan mooie verhalen op papier zetten. Die droom heb ik waargemaakt. Mijn carrière begon op de redactie van Fancy, een tijdschrift voor meiden van 14 jaar. Hier leerde ik te interviewen, maar ook om informatieve stukken op een creatieve manier te brengen. ‘Creatief op commando’, werd hier mijn motto, wat wil zeggen dat ook als de inspiratie even ver te zoeken is, je toch een ontzettend leuk stuk kunt schrijven. Gelukkig ontbreekt het me zelden aan inspiratie. De jaren daarna werkte ik gedreven op de redacties van Libelle en 101 Woonideeën. In 2014 startte ik mijn eigen bedrijf Tekstbureau Mo. Sindsdien is de verscheidenheid in onderwerpen nog meer gegroeid. Ik prijs mezelf gelukkig met het feit dat mijn opdrachtgevers me vinden en het vertrouwen in me hebben op zoveel verschillende gebieden.