Skip to content

Teamability

Toen Roderick Göttgens zijn boek Teamability schreef, vroeg hij mij een kritische blik op de teksten te werpen. Dat ging verder dan de puntjes, komma’s en de spelfouten. Hier ging het over tekstopbouw, spanningsboog, volledigheid en vaart. Een geweldige opdracht!

Bekijk de website!

Ariadne at Home

Voor Ariadne at Home doe ik verschillende opdrachten. Ik doe de eindredactie over de hele editie en schrijf regelmatig stukken voor dit mooie woonblad.

Brocante

Voor de Brocante Living van Ariadne at Home verzorg ik 9x per jaar de eindredactie. Ik bedenk de koppen, tussenkoppen en intro’s, bewerk de teksten en houd in de gaten dat de elke editie een mooi en kloppend geheel wordt.

Cremer

Cremer benaderde me met de vraag of ik ook voice-over teksten schrijf voor video’s. Natuurlijk. Het resultaat bestaat uit 2 video’s. De bedrijfsvideo die werd vertaald naar het Engels en de video om nieuw personeel te werven.

BuitenBeeld

Voor Struyk Verwo Infra realiseerde ik diverse edities van het relatiemagazine BuitenBeeld. Ik verzorgde de redactiecoördinatie (van vergadering tot het moment de editie naar de drukker ging), schreef de teksten en deed de eindredactie.

 

Jachthaven Oversteeg

De website van Jachthaven Oversteeg had een SEO-slag nodig. Nadat de SEO-specialist aan mij had doorgegeven welke zoekwoorden in de teksten moesten worden opgenomen, ben ik aan het werk gegaan. Elke pagina kreeg splinternieuwe teksten.

Bekijk de website!

Götts.nl

Götts.nl had nieuwe teksten nodig die in een keer duidelijk zouden maken welke diensten het bedrijf aanbiedt. Tekstbureau Mo kreeg de opdracht deze teksten te schrijven.

Bekijk de website!

Baaij Fresh

Vers-specialist Baaij Fresh gaat voor kwaliteit en wilde niet alleen een nieuwe winkel en een nieuwe website, maar ook nieuwe teksten. Die teksten mocht ik verzorgen.

Bekijk de website!

Winny Paauw

Communicatie vakvrouw Winny Paauw regelt voor iedereen communicatie op maat, maar wilde de teksten voor haar eigen website graag uitbesteden aan iemand die iets meer afstand van haar bedrijf had. Ze koos Tekstbureau Mo.

Bekijk de website!

INpuls

INpuls is het personeelsblad van Struyk Verwo Infra dat 3x per jaar verschijnt. Ik verzorgde de redactiecoördinatie (van vergadering tot aan het moment dat de editie naar de drukker ging), schreef de teksten en deed de eindredactie.

lingen keramiek

Voor de website van Lingen Keramiek herschreef ik het grootste deel van de teksten. Bovendien mag ik zeer regelmatig een nieuw blog aanleveren over een van hun producten.

Bekijk de website!

Antwan tuinen

Antwantuinen.nl was toe aan nieuwe teksten. Tekstbureau Mo mocht deze verzorgen.

Bekijk de website!

Air meets water

Voor de website airmeetswater.nl mocht ik alle teksten bewerken.

Bekijk de website!

Farzand

Glazenwasser Marcel Farzand koos voor Tekstbureau Mo toen hij nieuwe teksten voor zijn website wilde hebben.

gWoon Makelaars

Gwoon Makelaars wil helemaal niet zo gewoon zijn. Ze willen eruit springen en hadden daarom goede, pakkende teksten nodig voor hun website. Ik mocht ze voor hen schrijven.

Bekijk de website!

Annemieke Bezemer

Annemieke Bezemer startte haar eigen bedrijf. Dat betekende een nieuwe website. Ik mocht de teksten voor haar schrijven.

Bekijk de website!

Stijlvol Wonen

Wonen Landelijke stijl

Begin 2018 werd Wonen Landelijke stijl gerestyled. Om de hoofdredacteur te ontlasten werd ik ingeschakeld. Ik schreef binnenkijkers, stylingproducties en shoppings. Daarnaast deed ik de eindredactie en coördinatie van twee nummers.

Libelle zomerboek

Voor het Libelle Zomervakantieboek mocht ik een grote productie maken vol onmisbare items voor de vakantie.
Libelle living

Libelle living

Voor Libelle Living schrijf ik regelmatig de interviews bij de binnenkijk-producties.

vtwonen

vtwonen.nl

Voor vtwonen.nl word ik regelmatig gevraagd woondossiers te schrijven. Zo schreef ik al over smart wonen, verbouwen en financieren.

Conference Holland

Conference Holland

Conference Holland is een magazine dat jaarlijks internationaal onder grote bedrijven wordt verspreid om zo Nederland als conferentie-land op de kaart te zetten. Ik mocht een enthousiast verhaal over acht steden schrijven.

Doe het zelf

Doe Het Zelf magazine is een tijdschrift voor de doorgewinterde klussers. Ik mocht voor zes nummers de nieuwspagina’s produceren. Helaas bestaat het tijdschrift inmiddels niet meer.

ONS

Seniorenvereniging KBO-Brabant verspreidt 11 keer per jaar hun ledenmagazine Ons. Het magazine wordt gerealiseerd door communicatiebureau mooimag, voor wie ik het redactiemanagement van Ons een periode heb verzorgd.

Vida van de Hart en Vaatgroep

Voor het magazine Vida van de Hart en Vaatgroep mocht ik Tineke de Nooij interviewen over haar man die elf jaar geleden een ernstige hersenbloeding kreeg.

 

Happymakersblog

Voor de website happymakersblog.com schrijf ik regelmatig bijdrages.

Bekijk de website!

101 Woonideeën

Van 2007 – 2015 was ik tekstcoördinator bij 101 Woonideeën. In die functie was ik verantwoordelijk voor alle teksten die in het blad verschenen. Ik briefte de tekstredacteur en freelancers, deed de eindredactie, bedacht koppen, intro’s en coverteksten en deed van tijd tot tijd een interview.

Fancy

Voor Fancy heb ik veel verschillende soorten tekst geschreven. Ik deed interviews met wereldsterren als Anne Hathaway en Destiny’s Child, maar ook met lezeressen die over een ingrijpende gebeurtenis vertelden. Daarnaast schreef ik vrolijke kwissen en luchtige, informatieve stukken.

Natuurmonumenten, naar buiten special

In samenwerking met Natuurmonumenten maakte ik een mooie Naar Buiten-special voor Libelle. Ik was verantwoordelijk voor de inhoud, stuurde fotografen en tekstschrijvers aan en verzorgde zelf ook een aantal producties.

Tina

Tina

Bij Tina schreef ik interviews met Nederlandse en internationale artiesten, korte verhalen en leuke kwissen. Daarnaast controleerde ik de strips en korte ik de teksten in die in de baloons moesten komen.