Skip to content

Moeiteloos van start met jouw boek

Sta je op het punt om jouw boek te schrijven, maar lijk je die eerste stap niet te kunnen nemen? Weet je niet waar je moet beginnen? Door te starten met de opzet van jouw boek, maak je het schrijfproces een stuk makkelijker. Dat scheelt je veel tijd en voorkomt dat je de rode draad van jouw verhaal kwijtraakt.

Wat is die opzet?

Die opzet is een duidelijk overzicht van de hoofdstukken die je gaat schrijven voor jouw boek én de onderwerpen die bij deze hoofdstukken horen. Dat overzicht zorgt ervoor dat je niet alleen moeiteloos van start gaat, maar ook dat het schrijven van het boek veel leuker en makkelijker wordt. Je hoeft niet meer zuchtend achter je computer te zitten, omdat je geen inspiratie hebt vandaag. Is de inspiratie voor hoofdstuk 1 ver te zoeken, dan begin je gewoon aan een hoofdstuk waarvan de woorden wel als vanzelf naar buiten rollen. Dat kan alleen als je de indeling van jouw boek al helder hebt. Scheelt je een hoop frustratie!

Wat je krijgt

  • In een 1 op 1 sessie met mij bespreken we uitgebreid het idee dat jij voor jouw boek hebt. Welke onderwerpen moeten zeker in het boek aan bod komen? Wat is de belangrijkste boodschap. Wie is de doelgroep voor jouw boek? Wat wil je met het boek bereiken? We nemen hier 1,5 tot 2 uur de tijd voor.

  • Hierna neem ik de tijd om nog eens rustig na te denken over wat we hebben besproken. Maak ik verbindingen tussen de onderwerpen. Groepeer ik de onderwerpen tot hoofdstukken. En zet ik de hoofdstukken in een logische volgorde.

  • Binnen 5 werkdagen krijg je de opzet van jouw boek via de mail binnen.

  • We maken een telefonische afspraak 3 dagen nadat je de opzet van jouw boek hebt ontvangen. In een half uur bespreken we de opzet en kun jij vragen die je eventueel nog hebt aan mij stellen.

Het resultaat

De opzet van jouw boek staat! Dat maakt het een stuk leuker en makkelijker om jouw verhaal te schrijven. Je hoeft nu niet meer van pagina 1 naar pagina 150 te schrijven, maar kunt ook beginnen met hoofdstuk 7, als je daar op dat moment meer inspiratie voor hebt. En dat terwijl je de rode draad niet zult verliezen. Door zo doelgericht en gestructureerd te werk te gaan, schrijf je sneller en blijft het leuk! Op naar jouw page-turner!

Extra

Boek nu het Moeiteloos van start met jouw boek en krijg gratis feedback op het eerste hoofdstuk dat je schrijft!